top of page

Hogy kaphat segítséget tőlünk?

A közösségépítésen túl az alternatív szórakozási lehetőségek biztosítása, az érdekképviselet megteremtése, az idősebb generációra való odafigyelés, a szociális védőháló megerősítése és működtetése, valamint a szociális jólét megteremtésének elősegítése szintén az Egyesület céljai közé tartoznak. Az Egyesület megalakulása óta Kothencz János számtalan olyan program, közös társadalmi megmozdulás megálmodója, szervezője, koordinátoraés megvalósítója volt, melyek ezen célokat szolgálják.

  • Több ezres létszámú részvétellel a Zápor tónál megvalósított családi napok, változatos, sokszínű és mindenki számára elérhető – ingyenes – gyermekprogrammal

  • Hagyományteremtő, kulturális és tradicionális ünnepekhez kapcsolódó, családok és gyermekek számára is élményt nyújtó programok: Csillag téri advent, Majális, Szeptemberfeszt.

  • A lakótelepi emberek mindennapi életét megkönnyítő olyan támogatások, mint a tartós élelmiszercsomagok, fogyasztási cikkek rendszeres osztása, több tonna mennyiségben, hogy minden lakótelepi emberhez, családhoz eljuthassanak. Legutóbb 17,5 tonna újkrumplit és hagymát szállítottunk házhoz önkénteseink segítségével Szeged egyik legnagyobb lélekszámú panel-városrészének – Tarján és Felsőváros – lakosaihoz.

  • Nagy sikerrel működtetett 3 Nyugdíjas klub – több mint 100 szépkorú részvételével – amelyek már önszerveződő jelleggel, az Egyesület támogatásával és égisze alatt a lakótelepen élő idősebb korosztály számára nyújtanak színes programokat közös vacsorák, ünneplések, táncestek megszervezésével.

bottom of page